Het is de tijd van het jaar dat je je ijslolly-vormpjes uitprobeert en je er van baalt dat je de ijsmaker in de januari-uitverkoop niet hebt gekocht. Maar niet getreurd, we helpen je uit de brand.
Het water loopt je in de mond door onze ananas- granita. Een verkoelend engeltje streelt je tong na de barbecue of als een snelle verkoeler. Hieronder het verfrissende recept voor acht glazen:
- 100 gram suiker
- 300 ml water
- 800 ml ananassap
- 1 ananas
- Citroen- / limoenschillen
- Schil en onthart de ananas tot je alleen het ananasvlees over hebt.
- Breng al roerend het water en de suiker aan de kook en voeg de citroen-/limoenschillen en het ananashart toe.
- Laat het suikerwater afkoelen, haal de schillen en ananashart er uit en roer het suikerwater door het ananassap.
- Proef en voeg eventueel kruiden (bijv. munt) toe.
- Giet het geheel in een bak, laat 2-3 uren invriezen en prak het aangevroren ananassap met een vork, vries het daarna in zijn geheel weer in.
- Snij van het ananasvlees hapklare stukjes geschikt voor in de glazen.
- Grill de ananasstukjes op de barbecue of in een grillpan op het gasfornuis en bewaar deze in de koelkast, tot je de ananas-granita gaat opmaken.
- Voor het serveren prak je het aangevroren ananassap nogmaals, verdeel je dit over de glazen en garneer je het met een paar stukjes gegrilde ananas.