TafelPraat catering Leeuwarden Friesland TafelPraat catering Leeuwarden Friesland

#blog 1 - Theesommelier

TafelPraat catering Leeuwarden Friesland TafelPraat catering Leeuwarden Friesland

Ik werd een tijd geleden getriggerd door Monica (die ik van mijn vroegere werk in Assen ken) en bezig was met een opleiding tot theesommelier.  Monica vertelde met zoveel passie over thee en de best pittige opleiding tot theesommelier. Ondertussen heeft Monica haar bedrijf ‘Thee & Meer’ https://thee-meer.nl en organiseert zij theeproeverijen en diverse high tea’s, waaronder een Indische high tea.

Een theesommelier weet alles over thee en proeft als geen ander. Weet welke spijzen bij welk soort thee passen, om zo de mooiste combinaties te maken, zodat de smaken elkaar versterken. De meeste theesommeliers kunnen, naast het maken van een heerlijke kop thee, ook de lekkerste theecocktails makeEen theesommelier weet alles over de geschiedenis van thee, over de weg die theebladeren afleggen, over de ceremonies en tradities en de filosofie daarachter, over de diversiteit van theesmaken. Tijdens een theeproeverij worden er diverse soorten theeën gezet en geproefd, wordt er alles verteld over thee, zoals de geschiedenis van thee en wat de temperatuur van water met thee doet.

En door al die soorten en smaken thee, is de link naar eten al heel snel gelegd. En de kunst van een theesommelier en een kok is om samen mooie ‘stelletjes’ te creëren. Binnenkort op onze website een heerlijke cheesecake met als ingrediënt ‘thee’. Er gaat meer schuil achter een kopje thee, dan jij denkt. 

En hoe leuk is het zodra de crisis het weer toe laat, je moeder voor moederdag te verrassen met een theeproeverij of een high tea. Neem eens contact op met https://thee-meer.nl/Contact/

TafelPraat catering buffet Leeuwarden Friesland
Alida Terpstra