Over mij

TafelPraat Leeuwarden catering Friesland

Ik ben Alida, een geboren en getogen Friezin, al zou je dat niet zeggen. Lekker eten, eten maken en mensen blij maken is de rode draad in mijn leven. Mijn liefde voor alles dat met eten en mensen blij maken, te maken heeft, zit in mijn Indische genen en kwam voort uit het ziekbed van mijn vader. Als puber werd mijn vader ongeneeslijk ziek en ik kon het niet aanzien hoe eten voor hem een kwelling werd.

Het was bij ons destijds niet logisch om naar een koks- of hotelschool te gaan, en heb daarom onderwijs gevolgd waar volgens mijn ouders ‘genoeg werk’ in was. Daarna jarenlang op kantoor gewerkt waar ik het steeds niet kon vinden, om na drie / vier jaar bij een bedrijf te hebben gewerkt, weer op zoek te gaan naar een volgende ‘uitdaging’.

Tijdens deze periode ben ik meer en meer gaan experimenteren in de keuken, kreeg hier energie van, werd steeds beter in de dingen die ik deed en kon mijn blijdschap niet op als mijn familie, vrienden of collega’s na een etentje met een voldaan gevoel naar huis gingen.

Sindsdien ben ik niet meer gestopt met koken, kookboeken gekocht, nog meer in de keuken gaan experimenteren, kookworkshops en -opleidingen gevolgd, keukenervaringen opgehaald in andere keukens, veel evenementen bezocht voor inspiratie en uiteindelijk mijn passie omgezet in een bedrijf, zodat anderen ook kunnen genieten van mijn ervaringen en gerechten om in een heerlijk gezelschap lang te kunnen tafelen en van elkaar te genieten.

Ik heb mij persoonlijk en in mijn werk kunnen ontwikkelen en ben nu de trotse eigenaar van TafelPraat, maak ik foodfoto’s voor social media, heb mijn eigen website gemaakt (tsjongejonge waar ben ik aan begonnen hahaha), word ik iedere dag beter en beter als ondernemer en als kok en het gave van dit alles is, dat ik mij iedere dag mag bezig houden met het leukste wat er is, eten en mensen blij maken.

Ik volg mijn hart en wil mijn mooiste leven leiden, heb van mijn passie mijn werk gemaakt, waar ik geen dag spijt van heb. Iets leukers kan ik niet bedenken. Zie ik je binnenkort?

Lieve groet van Alida